Inlägg

Populäraste hälsoapparna just nu

Det senaste året har antalet appar inom hälsa och träning ökat markant. Utbudet av appar inom dessa områden har fullkomligt exploderat på marknaden. Nu kan nästan allt mätas, delas och jämföras och det är enklare än någonsin att hålla koll på sin sömn, träning, kaloriförbrukning och stressnivå. I den här texten hittar du några av de mest populära hälsoapparna just nu.

När Apple lanserade sin nya och påkostade hälsoapp Health fick den snabbt svidande kritik på en viktig punkt: den saknade information och funktioner om både mens och ägglossning. Trots att dessa saker berör halva befolkningen. I veckan publicerades artikeln ”Appar om mens sakta men säkert på väg in i smartphonevärlden” som berättar om detta, samt avsaknaden av appar om just mens.

“Sån här teknik gör verkligen skillnad” säger Arman Momeni från Testlagret i en intervju. ”Oavsett om du är, försöker bli eller vill undvika att bli gravid kan den här sortens appar göra stor skillnad för människor i deras vardag. Många är osäkra på när det egentligen är bäst att göra graviditetstest. Appar som den här kan på ett enkelt sätt hjälpa dem att få koll på det. Med tanke på hur många appar om hälsa och livsstil det finns på marknaden idag är det konstigt att inte fler utvecklare kommit på det här.”

Men det finns räddning i sikte. “Mensappen” Clue Period Tracker har hyllats för sina praktiska funktioner av bland annat New York Times och The Daily Mail. Clue Period Tracker ger användaren information om det som händer i kroppen före, under och efter ägglossning och mens. Det här gör appen till ett enkelt sätt att hålla koll på när chanserna att bli gravid är störst.

En annan populär app inom hälsa just nu är den sömniga appen Sleep Bug. Den har en inbyggd ljudgenerator som skapar realistiska och rogivande ljudupplevelser som är bra för både vuxna och barn som har problem att sova.

Sveriges populäraste mindfulnessapp heter rätt och slätt ”Mindfulness”. Den kan hjälpa dig att sänka tempot i vardagen och guida dig igenom enkla meditationspass som gör underverk för stressnivån.

Om du vill träna smartare, äta bättre och behålla motivationen finns appen Fitbit. Den ger dig inspirationen du behöver för att leva ett hälsosamt och aktivt liv. Du kan lägga in uppgifter om aktivitet, träning och hälsa och den hjälper dig hålla koll på saker som steg, distans, kaloriförbrukning, sömn och vikt. Så att du själv slipper tänka på det.