Inlägg

Kraven på betalningslösningar allt högre för e-handlare

Den elektroniska handeln är ett fenomen på kraftig frammarsch. Aldrig tidigare har det varit så populärt att handla på internet som det är nu. E-handeln har idag nått ut till nästan alla existerande branscher och man kan köpa allt ifrån mobiltelefoner, diskmaskiner och cyklar till bilar och faktiskt hela hus.

Redan under årets första kvartal har e-handeln hunnit öka med hela 16 procent. Den siffran presenterades nyligen av HUI Research som tidigare kallades för “Handelns utredningsinstitut”. Mest av allt ökar försäljningen inom bygghandeln, barnartiklar och leksaker men också bland både sport och fritidsprodukter.

De allra största branscherna inom e-handel har sedan länge varit både hemelektronik och kläder. Dessa två branscher visar dock på en något avstannad tillväxttakt om man jämför med utvecklingen under 2013.

Kläd- & modebranschen - En av e-handelns största branscher sedan länge.

Den idag aktuella prognosen för årets e-handel ligger på en tillväxt på 15 procent totalt. En sådan ökning skulle innebära att e-handeln under 2014 kommer att omsätta hela 42,5 miljarder kronor. Men med en sådan tillväxt kommer det också ställas högre krav på företagens logistik och betalningslösningar.

Det finns idag en mängd olika betalningslösningar för dig som vill eller redan driver en butik på internet. Det finns många olika betaltjänster som alla erbjuder olika funktioner och fördelar och därför skiljer det också väldigt mycket i pris beroende på vad du som säljare faktiskt behöver. Är det mer en liten hobbyverksamhet du sysslar med så kanske det kan räcka med någon typ av open-source lösning som till exempel “OpenCart” med vanlig banköverföring eller kanske genom Paypal eller Payson.

Driver du istället ett mycket större och etablerat företag med en ordentligt budget för att kunna driva eran butik på nätet så är det klart mycket bättre och dessutom mer förtroendeingivande om man kan betala med sitt kort direkt via till exempel DIBS eller någon annan betalningslösning som redan är etablerad bland de stora webbutikerna. Något som också är väldigt bra är att både VISA och MasterCard har två olika säkerhetstjänster för att kunderna ska kunna känna sig tryggare med att betala på internet. Dessa heter “Verified By Visa” och “MasterCard SecureCode”.

Källor:

http://hd.se/angelholm/2014/05/18/stark-tillvaxt-for-e-handel/

http://www.dibs.se/betalningslosningar