Inlägg

E-Handel: NetOnNet utökar lagerkapaciteten

Det har gått bra för NetOnNet under de senaste åren. Sedan 2011 har de ökat sina vinster och sin omsättning med hundratals miljoner, och samtidigt har verksamheten vuxit så det knakar. När företaget började så var det bara en internetbutik som enbart handlade med elektronikvaror. Men idag så har de också 17 lagershopar runt om i Sverige där man kan både hämta och beställa sina varor, och produktutbudet har ökat till att även omfatta saker som verktyg, kontorsmaterial och intimprodukter. Under 2013 erbjöd de till och med julgranar med hemleverans.

Med alla dessa framgångar är det inte konstigt att de behöver utöka sin lagerkapacitet. De har ingått i ett hyreskontrakt med SveaReal på en 33 000 kvadratmeter stor lagerfastighet i Borås som också kommer få nya kontorslokaler tillbyggda. Dessa lokaler ska bli företagets nya centrallager och huvudkontor, och inflyttningen är planerad för september 2015.

NetOnNets affärsidé utgår ifrån en av e-handelns grundprinciper; att pressa sina priser genom att hålla så låga lokal- och personalkostnader som möjligt. Eftersom de förvarar alla varor på samma plats kan några få personer utrustade med truckar och hjullastare sköta paketering och utskick för långt fler beställningar än vad man kan sälja utifrån en butik. Den växande verksamheten innebär med all säkerhet att de har fler varor att hålla i lager för att kunna säkerställa snabb leverans och bra service. Därför tror jag att det är tursamt för dem att de hittade nya lokaler i just Borås. Staden är redan hem åt både centrallager och huvudkontor, och en flytt inom samma område låter dem behålla all den kompetens som redan finns inom företagets väggar. Samtidigt de får de möjligheten att utveckla sin verksamhet.

Flera företag är på tå och vill ta vara på möjligheterna som kommer med denna flytt. Borås Truckservice är ett av de lokala företag som ser stora möjligheter kring både truckutbildningar och försäljning av truckar. Företaget tycker att NetOnNets storsatsning har tydliga synergier med deras verksamhet och hoppas på att fler i Borås vill utbilda sig inom lageryrket. Man har därför uppdaterat sin hemsida och listat vårens kurser 2015 samt skillanden mellan de olika truckkort som erbjuds. Länk.

De senaste fyra åren i NetOnNets liv är en framgångshistoria som förtjänar att studeras. De har vänt ett sjunkande företag i en utsatt bransch till att bli en av de största aktörerna inom sitt segment. Och den här flytten är helt klart en milstolpe i företagets historia.

Vill man fortsätta att vara uppdaterad i ämnet använder NetOnNet MyNewsDesk som pressflöde.