Inlägg

Bosch tror på förarlösa bilar 2020

Som världens största underleverantör till fordonsindustrin så kan man tycka att Bosch borde ha fingret på pulsen gällande förarlösa bilar. Företaget har för tillfället omkring 2 000 ingenjörer som arbetar på förarassistanssystem. Och varje innovation tar oss närmare en verklighet där bilar kan köra sig själva även på motorvägar, vilket Bosch hävdar kommer ske inom fem år. Detta så vidare lag och regelverk följer med i utvecklingen.

För Bosch skulle den utvecklingen innebära djupare investeringar i förarassistanssystem, samt utvecklingen av avancerade självkörande fordon. Det är något som företaget har arbetat på ända sedan 2011, och sedan 2013 har de genomfört tester på vägarna i USA och Tyskland. Försäljningen av dessa system, till företag som bland annat Tesla, Google och Porsche, har ökat med omkring en tredjedel för varje år sedan dess.

Men utvecklingen mot självkörande bilar kan stoppas om fler länder inte tar fram en rättslig ram för hur dessa fordon får tillverkas och användas.  I många länder, Sverige inkluderat, är det otillåtet med automatiserad körning på grund av Konventionen om vägtrafik från 1968. I USA är bilarna dock tillåtna, helt enkelt på grund av att de inte förbjudits.

Källa: Fortune.com

Mer om Bosch: Bosch firar tillverkningen av 10 miljoner start-stopp system